Nuenen, 9 november 2017

Geachte redactie,



Sinds ik bijna 6 jaar geleden werd geconfronteerd met de gezondheidsproblemen door mobiele communicatie is er veel gebeurd. De slachtoffers waren toen nog vooral gebruikers van mobiele telefoons en mensen die in de buurt van een zendmest woonden.

Inmiddels ben ik een aantal keren de wereld rondgereisd om mensen, vooral wetenschappers, te spreken, die werken aan oplossingen voor die gezondheidsproblemen.

Toen werden de problemen nog weggeredeneerd door industrieën en overheden en werden slachtoffers verklaard tot zonderlingen. Niet de moeite waard dus om veel ophef over te maken.

Nu, anno november 2017, lijkt niets meer te kunnen zonder draadloze straling.

Het aantal zendmasten is explosief gestegen en in elk huis, in elk kantoor, in elke commerciële en publieke instelling en in elk vervoermiddel stikt het van de zenders.

In huis zijn dat o.a. de WiFi routers en repeaters, de snoerloze DECT telefoons, de TV’s, de lampen, de computers, de draadloze telefoons, de babyfoons, de “slimme” meters, de hoorapparaten, de spelcomputers, de koptelefoons, de printers en ga zo nog maar even door, die vaak 24 uur per dag, 7 dagen per week staan te stralen. De frequenties waarop zij stralen zijn de frequenties van de magnetrons, die door velen worden gebruikt ons eten gaar te koken.

Het hoeft dus geen verbazing te wekken dat onze hersens en andere delen van ons lichaam ook worden gekookt door die veelheid aan microgolf straling.
Komen we buitenshuis dan is het al niet veel beter. In elke bus, trein en in alle vliegtuigen zit tegenwoordig wifi, maar ook in openbare gebouwen, winkels, scholen, ziekenhuizen, gevangenissen en in de publieke ruimte.

Hier kan niemand meer aan ontsnappen.

Daar komt nog bij dat de straling, om meer informatie te kunnen verzenden en een groter gebied te kunnen bereiken steeds gecompliceerder en schadelijker wordt.
Dat straling schadelijk is voor mensen, dieren en planten, is al tientallen jaren bekend en wordt met grote regelmaat benadrukt door vele deskundigen op dit gebied. De berichten hierover worden deskundig en professioneel genegeerd door overheden en commerciële bedrijven en de pers brandt er zijn vingers niet meer aan. Daardoor zouden ze ruzie kunnen krijgen met overheden en commerciële instellingen, waarvan ze volledig afhankelijk zijn.

We zien intussen ook gebeuren dat steeds meer mensen in onze omgeving last krijgen van ziekteverschijnselen die niet in het handboek van onze medici staan. Die noemen we dus maar SOLK (somatisch onverklaarde lichamelijke) klachten en besteden er verder geen aandacht meer aan of, als we dit te moeilijk vinden, verklaren we de slachtoffers maar psychisch gestoord en stoppen ze vol met anti-psychotica.

In zo’n wereld leven we dus en daar blijken de meesten van ons zich wel mee te kunnen verzoenen.

Dat is ook goed te begrijpen, want we hebben het allemaal veel te druk met belangrijker zaken.

Elk nadeel heeft zijn voordeel!

Zoals bij alles, kleven ook aan deze situatie wel voordelen:

de wereldbevolking zal, door de continue en sterk toenemende overbelasting door omgevingsinvloeden zoals straling, versneld uitsterven en dat levert weer mogelijke oplossingen op voor de gevolgen van o.a. klimaatverandering.

Wie daar niet op wil wachten doet er wellicht het beste aan te emigreren naar een plekje ver van onze “beschaafde” wereld, waar weinig of geen straling is.

Waar dat nog te vinden is weet ik ook niet, maar daar kunnen we misschien wel een praat-, denk-, of discussiegroep voor oprichten, met of zonder WhatsApp.


Met vriendelijke groeten,


Peter van der Vleuten
Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling
telefoon: 06-51 57 89 34